Příprava na sezónu

Předpěstování

 

S předpěstováním ze semínka se obvykle začíná v únoru a březnu.  
V případě, že vlastníte vytápěný skleník, tak můžeme pěstovat celoročně. 
Pro předpěstování rostlin je potřeba zvolit ten správný pěstební substrát, který jim dodá veškeré potřebné živiny a zajistí jim zdravý a vitální růst. Dále je potřeba zvolit vhodné květináče pro předpěstování, u nás na E-shopu si můžete vybrat z mnoha plastových sadbovačů, které mají různě velký objem. Nebo můžeme pro předpěstování zvolit rašelinové sadbovací tablety (Jiff),  další pěstební médium pro předpěstovávání je grodan

S předpěstováním si můžeme pomoct různými kořenovými stimulátory, při nedostatku světla dosvěcovat LED osvětlením, nebo si můžete na předpěstování pořídit mini-skleník. 

Další možností jak začít s pěstováním je pomocí tzv. Řízkování/klonování, ovšem ne všechny rostliny tímto způsobem lze pěstovat. Řízkování funguje na principu odebrání částí rostliny a jejího opětovného zasazení. Tímto způsobem vzniká klon, který má s mateřskou rostlinou totožné vlastnosti. U nás si můžete vybrat ze zakořeňovacích gelů a postřiků, které Vám pomůžou s úspěšným řízkováním.

Pěstování křenu selského ve skleníku. 

 

Základní živiny v období růstu 

V naši sekci hnojiv naleznete veškerý potřebný sortiment, který zajistí správný vývoj, a dodá potřebné živiny rostlině v celém růstovém cyklu. Pro dosažení nejlepších výsledků používají zkušení pěstitelé kombinaci základní růstové výživy s kořenovými a růstovými stimulátory. 
V období růstu mají rostliny rády vzdušnou vlhkost, samozřejmostí pro správný růst je potřeba teplo, to vše můžeme kontrolovat a měřit, pomocí zvlhčovačů, vlhkoměrů, teploměrů a dalším příslušenstvím, které u nás naleznete. 

 

Základní živiny v období květu

Pro dosažení nejlepších se běžně tato výživa používá společně s květovými a chuťovými stimulátory výsledků na konci květové fáze. Námi poskytované základní živiny pro květovou fázi, které nabízíme vám zabezpečí zdravý vývoj květů a dodají rostlině potřebné živiny aby mohla vyprodukovat bohatou sklizeň. Ve finálním období květu mají rostliny naopak radši méně vlhký vzduch, při vysoké vlhkosti nám hrozí napadení plísněmi, proti kterým Vám můžeme nabídnout spoustu produktu na prevenci i likvidaci. Poslední týdny před sklizní věnujeme proplachování, které nás zbaví zbytků hnojiv v rostlině. 
 

Používáme ověření věku Adulto