EET a ochrana osobních údajů

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
eviduje-li poplatník v daném pokladním místě tržby v běžném režimu

 

Ochrana osobních údajů

 

Bio-farm indoor s.r.o., IČ: 29376131,

sídlem Nám. T. G. Masaryka 588, 760 01 Zlín

 

Informace o ochraně osobních údajů

 

Každý člověk je tzv. subjektem osobních údajů a má právo na jejich ochranu. Níže v tomto textu je shrnuto, co z toho pro Vás vyplývá a jak s Vašimi osobními údaji nakládáme.

My, Bio-farm indoor s.r.o., jsme dle právních předpisů tzv. správcem osobních údajů. Vaše osobní údaje zpracováváme zejména z důvodu uzavírání kupní smlouvy s Vámi nebo na základě Vašeho souhlasu a snažíme se s nimi nakládat tak, aby byla zachována jejich důvěrnost a ochrana dle právních předpisů.

  1. Pro jaký účel Vaše osobní údaje potřebujeme?

Primárně proto, abychom mohli splnit Vaši objednávku zboží, zboží Vám dodat a vyúčtovat.

Pokud s tím souhlasíte, evidujeme Vaše údaje i proto, abychom Vám mohli jako registrovanému zákazníkovi umožnit snazší nákup, nebo abychom Vám mohli zasílat informace o akcích a slevách aj.

  1. Na základě čeho můžeme Vaše osobní údaje zpracovávat a jaké osobní údaje evidujeme?

Abychom Vás mohli registrovat v databázi zákazníků, nebo Vás obesílat s nabídkou slev aj., musíte s tím nejprve Vy sami souhlasit. Souhlas nám můžete dát prostředctvím registrace nebo při nákupu na našich webových stránkách. Souhlas se zpracováním osobních údajů (jméno, adresa, e-mailová adresa, telefonní číslo) daný pro tento účel můžete kdykoli odvolat.

Aby mohlo dojít k vyřízení Vaší objednávky a koupi zboží, nemusíte k tomu udělovat souhlas se zpracováním osobních údajů. Důvodem pro zpracovávání osobních údajů je již sama nutnost zajištění plnění kupní smlouvy. Dále nás k tomu, abychom evidovali Vaše osobní údaje i bez Vašeho souhlasu, opravňuje to, že musíme plnit povinnosti vyplývající z právních předpisů (např. z účetních předpisů, nebo při vyřizování reklamace zboží).

Může také nastat situace, kdy sami budeme mít oprávněný zájem na tom, zpracovávat Vaše osobní údaje, a kdy s nimi budeme moci nakládat i bez Vašeho souhlasu. Takové situace mohou plynout např. z potřeby uplatnit pohledávku, když kupující neuhradí cenu zboží. Pokud má subjekt osobních údajů v takovém případě pochybnosti o tom, že důvody správce pro zpracování jsou oprávněné, může proti tomu vznést u správce námitku.

Údaji, které jsou zpravidla nezbytné pro vyřízení objednávky, fakturaci, doručení zboží atd., jsou jméno, příjmení, adresa, doručovací adresa, e-mailová adresa, telefonní číslo (a případně IČ a DIČ - u podnikajících fyzických osob). Tyto údaje  za daným účelem předáváme pouze dopravci, který Vám doručuje zboží, a účetní. Při prodeji výrobků, jejichž prodej je možný jen zletilým, zaznamenáváme pro účel ověření splnění podmínky prodeje také informaci o Vašem věku (případně údaje uvedené ve Vašem občanském průkazu, dokládáte-li Vaši zletilost prostřednictvím něj).

  1. Na jak dlouho údaje evidujeme?

Doba, po kterou jsou údaje evidovány za účelem splnění smlouvy nebo splnění právní povinnosti správce, vyplývá z právních předpisů, které předepisující např. povinnost archivace daňových a účetních dokladů. Maximální doba zpracovávání je 10 let.

Po dobu 10 let budou zpracovávány i údaje, k jejichž zpracování dáte svůj souhlas. Tuto dobu můžete samozřejmě zkrátit tím, že svůj souhlas odvoláte.

  1. Jaká máte další práva?

Máte právo na informaci o tom, zda zpracováváme osobní údaje, které se Vás týkají. Pokud zpracováváme, musí Vám být tyto údaje na Vaši žádost zpřístupněny, stejně jako informace o účelu a době jejich zpracovávání, o Vašich právech aj.

Pokud jsou údaje, které o Vás evidujeme, nepřesné, neaktuální nebo neúplné, budou po tomto zjištění (poté, co na to upozorníte) bez zbytečného odkladu opraveny a doplněny.

Máte právo požadovat, abychom Vaše osobní údaje vymazali, a to zejména jestliže osobní údaje již nejsou potřebné pro účel, pro který byly evidovány, nebo jestliže odvoláte svůj souhlas se zpracováním osobních údajů (a není již žádný jiný důvod opravňující k evidenci Vašich údajů). Ve stanovených případech máte také právo na to, abychom nakládání s Vašimi údaji omezili.

Subjekt osobních údajů může podat stížnost k dozorovému orgánu. Tím je v ČR Úřad pro ochranu osobních údajů.

Ochranu osobních údajů a práva těch, jejichž údaje jsou zpracovávány, upravuje především tzv. obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) – nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES.

  1. Kontaktní údaje na nás – tj. na správce osobních údajů


Bio-farm indoor s.r.o

sídlem Nám. T. G. Masaryka 588, 760 01 Zlín

IČ: 29376131

DIČ (VAT): CZ29376131

E-mail: distribuce@bio-farm.cz

Mobil na prodejnu: +420 732 578 316

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení