Které LED světlo si vybrat?

Za poslední roky se technologie pěstebních LED světel neskutečně zlepšila. Pěstební LED světla nebyli ještě před několika lety ani zdaleka tak vyvinuté a účinné jako jsou v dnešní době. Mnoho indoor pěstitelů doteď používá výhradně výbojky a jsou skeptičtí vůči účinnosti led světel. U tohoto typu osvětlení jsou obecné výhody jako menší spotřeba elektrické energie a nižší produkce tepla. V tomto článku si projdeme několik pěstebních světel z našeho sortimentu a zkusíme přehodnotit, které jsou nejlepší.

 

SECRET JARDIN -COSMORROW LED 20W 50CM NA RŮST 1KS

COL20UV

Tento LED panel je vhodné řešení do pěstebních stanů pokud očekáváte nízkou spotřebu a vhodné osvětlení pro malé rostlinky nebo klony, toto světlo poslouží i jako skvělý pomocník na dosvit do míst, kam se hlavní zdroj světla nedostane. Tyto led panely mají výnos až 120 lumenů/W. Výhoda v porovnání s výbojkou není jenom nižší spotřeba ale i jednoduché napojení, stačí dokoupitSECRET JARDIN - COSMORROW FIXTURE 2X20W a nepotřebujete žádný předřadník navíc.

 

TLED OSVĚTLENÍ 42W SECRET JARDIN 95CM, NA RŮST

TLED42B

Největší výhodou je široká plocha a vysoká svítivost vhodná do větších / širších stanů. Pod tímto světlem vyrostou vaše rostliny nebo klony až do fáze růstu absolutně bez potíží. Z osobní zkušenosti můžeme jenom doporučit, úspěšně jsme pod těmito světly u nás na prodejně vypěstovali nádherné rajčata a chilli papričky. Toto světlo není sice nejlevnější v rámci těto plug&go světel ale rozhodně stojí za to. Zapojení je velice jednoduché, stačí zapojit do zásuvky a pověsit na plastové háčky, které naleznete v balení a pěstování začíná.

 

SUNPRO TLED BLOOM 26W/54CM NA KVĚT

T led bloom 2

Co těchto se týče samostatných květových LED světel obecně tak ještě nejsou tak vyvinuté a účinné jako světla pro růst, nejvhodnější jsou právě na dosvícení do ploch kde nedosáhne hlavní zdroj světla. Jejich výhodou je, že i při malé vzdálenosti rostlinu nespálí díky nízké výhřevnosti. Mají životnost až 30000 hodin a spotřebu pouze 23w. Pokud pěstujete na malé ploše a potřebujete světlo na osvětlení málo osvětlených míst tak je práve toto ta správná volba pro vás.

 

SUNPRO TLED GROW 26W/ 54CM NA RŮST

T led grow 2

Za nás je nejlepší a nejvhodnější volba do malých pěstebních stanů právě toto Sunpro Tled Grow, je levnější než od značky Secret Jardin a přitom stejně dobré. Pod tímto světlem jsme také pěstovali chilli a rajčata u nás na prodejně, a měli jsme sním skvělé zkušenosti. Toto osvětlení je v rámci růstových světel produkt, který vám dá asi nejvíce muziky za tak málo peněz. Světlo obsahuje světelné spektrum potřebné pro správný vývin rostliny v období růstu. Při koupi tohoto světla rozhodně nebudete litovat protože kromě skvělé svítivosti tento produkt disponuje i dlouhou životností.

 

LED OSVĚTLENÍ LUMATEK ATTIS | 200W 

LUMLED200A

Toto světlo se již hodí i do pěstírny a ne jen do stanu díky jeho širokému světelnému rozsahu. Tento osvětlovací modul se chlubí speciálními osvětlovacími fullspectrum LED čipy díky kterým si rostliny přežijí celý životní cyklus bez potřebné výměny světla. Pokud se rozhodnete pro toto světlo je vhodné počítat s delší dodací lhůtou. Toto světlo je spíše pro profesionální pěstitele a zabezpečí vám velice vysoké výnosy.

OSVĚTLENÍ SUNPRO SUNDOCAN

Sundocan sunpro serie má produkty mnoha rozměrů a různých výkonů. Jeho výhodou je celospektrální osvětlení které ve stanech funguje příjmo skvěle pro všechny druhy rostlin a v každém prostoru. Pokud je těchto panelů více dají se jednoduše propojit a ovládat centrálně z jednoho místa, či dokonce vzdáleně pŕes internet. Mají nízkou  spotřebu energie a brilantní osvětlovací plochu. Víme ze zkušenosti, že i menší model sundocan panelu dokáže perfektně prosvítit větší stan skrz jeho odrazovú plochu zevnitř. Tyto panely jsou známé hlavné spolehlivostí a dlouhou životností. V rámci světelného řešení jsou tyto světla nejlepší volbou jak pro začínajícího tak pro profesionálního pěstitele.

 

LED SVÍTIDLO SPIDER VERO 29 LSVF420W

spider ilustrace

Značka Ledideal je odjakživa značkou kvality, je to ta nejlepší volba co se týče řešení na míru pro vaše prostory/stany. Společnost ledideal dodává ty nejlepší osvětlovací moduly na českém trhu. Tyto fullspectrum LED moduly jsou ta skvělá investice do vašeho indoor pěstebního vybavení. Zabezpečí vám obrovské výnosy při sklizni a skvělé světelné spektrum pro růst i květ.

Používáme ověření věku Adulto