Kořenové Stimulátory

Z pravidla by se měla používat jedna značka hnojiv, od kořenového stimulátoru až přes růst a květ. Také je potřeba si již na začátku rozmyslet jestli chci bio nebo minerální hnojivo.

blog_preview_korenove_stimulatory

 

Obsah

  1. Pohnojený substrát, nebo kořenový stimulátor
  2. Kdy začít hnojit rostliny
  3. Můžu postřikovat listy kořenovým stimulátorem
  4. Jaké kořenové stimulátory jsou vhodné k postřiku
  5. Co porovnávat u kořenových stimulátorů
  6. Porovnávání značek kořenových stimulátorů

 

Úvod

    Kořenové stimulátory slouží nejen pro rozvoj kořenů ale i pro rostliny které utrpěli šok, nezdravé a špatně vyvinuté rostliny a také pro rostliny a řízky které je potřeba přesadit.

Kořenové stimulátory používáme od cca 2cm vzrůstu a můžeme používat až do začátku květu, kdy je již tvorba kořenového systému rozvinutá. Většina výrobců doporučuje používat při prvních týdnech květu.


1. Pohnojený substrát, nebo kořenový stimulátor?

    Kořenový stimulátor by se měl používat vždy, pro lepší rozvoj kořenového balu. Malé rostliny rychleji zakoření a porostou více do výšky. Obsahuje přesně takovou výživu, aby malé rostlinky nepřehnojil a zároveň jim dal výživu. Substráty obsahují také hnojivo pro malé rostliny, ale kořenění bez použití kořenového stimulátoru je pomalejší.

2. Kdy začít hnojit rostliny?

    Rostliny lze hnojit kořenovým stimulátorem již od pár centimetrů vzrůstu (např. 2cm), stimulátor používáme při každé zálivce, při dodržení schématu výrobce takřka nelze přehnojit (platí zejména pro BIO stimulátory ), nezapomeňte že silný kořenový systém = silná a zdravá rostlina.

3. Můžu postřikovat listy kořenovým stimulátorem?

    Ano rostliny lze postřikovat kořenovými stimulátory ale ne na přímém slunci! Také ne všemi, nejvhodnější jsou zejména BIO.

4. Jaké kořenové stimulátory jsou vhodné k postřiku?

    K postřiku jsou vhodné BIO stimulátory.

biobizz_root_juicebiocanna_rhizotonicanp_root_stimulator

5. Co porovnávat u kořenových stimulátorů?

    U kořenových stimulátorů porovnáváme hodnoty NPK ( DUSÍK - FOSFOR - DRASLÍK ), základní stavební prvky každé rostliny, můžou obsahovat další stavební prvky.

 

6. Porovnání značek kořenových stimulátorů
  • Bio kořenové stimulátory:

davkovani_bio_v4

 

  • Minerální kořenové stimulátory:

davkovani_mine

Zde můžeme krásně vidět, jaké jsou rozdíly v koncentrovanosti kořenových stimulátorů, např. atami rootbastic, je nejdražší ale vidíme že také nejkoncentrovanější a tím pádem nejvýhodnější. BIO stimulátory nehnojí jako minerální ale jsou kvalitou a koncentrovaností srovnatelné.

Používáme ověření věku Adulto