Pěstujte ve skleníku jako profesionál

Máte již připravený skleník na tuto sezonu? V tomto článku Vám poradíme užitečné produkty, které můžete zakoupit u nás na e-shopu a maximalizovat díky nim výnosnost vašich rostlin.

 

 

Začneme od země, hodně lidí používá ve svých sklenících obyčejnou zeminu ,čím vzniká hrozba, že jim ta zemina může mít v sobě škůdce nebo se jim do skleníku dostane nežádoucí plevel. Jak škůdci tak plevel jsou škodlivé elementy ve vašem skleníku a jako správný pěstitel se tomu chcete vyhnout. Prevence zanesení si plevelů či škůdců je použít do skleníku jako zeminu očištěný kvalitní substrát jako například Plagron Lightmix. Díky tomu že použijete tento substrát nemáte jenom záruku toho že neobsahuje škůdce, plevel či plíseň jako může chytnout později laciný substrát ale máte navíc na několik týdnů předhnojenou zeminu ve které se daří růst všem druhům rostlin.

Pokud nechcete použít substrát jako zeminu do skleníku, nebo máte ve skleníku například betonovou podlahu je vhodné vybrat správné květináče a do nich se pak dá použít předhnojený substrát. Jako nejprodávanější květináče pro Vás máme na výběr hranaté plastové květináče v mnoha velikostních variantách.

 

Pro pokročilejší pěstitele máme námi doporučované Air-poty - provzdušněné plastové květináče díky, kterým se nemusíte bát že se vám budou přehřívat kořeny ani uprostřed horkých letních dní ve vašem skleníku. U Air-potů je také velikou výhodou že díky svému sofistikovanému designu rostliny nelze lehce přelít a řízkovat tak hnilobu kořenového systému. Co se týče těchto profesionálních květináčů tak kromě vzpomínaných Air-Potů máme skladem také mnoho velikostí jejich levnější varianty - Root potů, které se liší měkčím materiálem a trochu méně odolnou konstrukcí.

Málokterý skleník je vyhřívaný a to pro pěstitele znamená že musí počkat než se oteplí, aby nehrozilo že jim rostliny při klíčení nebo růstu zničí nízké teploty. Jako zkušený pěstitelé však víme že je tu možnost si předpěstovat po dobu chladného jara veškeré rostliny s malou spotřebou i uvnitř. Sunpro TLED 42W panel dokonale poslouží k předpěstování a připraví rostlinu na výsadbu do skleníku jakmile se venku oteplí. Získáte tímto více času a sklidíte více než lidi kteří si zasadí později. Nejlepší možnost jak použít TLED panel je v kombinaci s digitálními spínacími hodinami, nastaví se zde režim simulující denní cyklus světla a tmy a o zbytek se postará růstové světelné spektrum z TLED panelu.

Jako skvělou výživu aplikovatelnou postřikem v růstu doporučujeme Fish Mix od Biobizzu. Toto hnojivo obsahuje všechny živiny potřebné pro růst a hlavně železo díky kterému v rostlinách správně probíhá fotosyntéza a listy mají silně zelenou - zdravou barvu.

Když máme vyřešené pěstební médium, předpěstované rostliny a výživu je potřeba mít přehled o aktuálních podmínkách jako je teplota a vlhkost - pro monitorování těchto podmínek doporučujeme použít nějaký z našich teplo-vlhkoměrů. Když budete mít přehled o teplotě a vlhkosti uvnitř skleníku tak je dost možné že někdy odpozorujete vyšší hodnoty vlhkosti než potřebujete. Může to být způsobeno tím že v prostoru skleníku nekoluje vzduch a vzniká šance na napadení rostlin plísní. Riziko zplesnivění jde omezit díky použití například BoxFan 45 cirkulačního ventilátoru. Ventilátor simuluje efekt větru, takže se vlhkost a vzduch nedrží na jednom místě a když vzduch ohýbá rostliny má to také pozitivní vliv, že to namáháním zpevňuje stonek rostliny.

Docela často se ve sklenících stává že ho z venčí napadnou mravenci. Na tento problém máme jako řešení nástrahu proti mravencům, která naláká mravence a ti pak roznesou jed z nástrahy až ke královně, čím se může dosáhnout úplné eliminace těchto škůdců.

Používáme ověření věku Adulto